Praktijk voor voetreflextherapie en wellbeing. Hier werken wij samen met u aan het voorkomen, ondersteunen en herstellen van klachten aan lichaam en geest.

Voetreflexmassage is een heel oude massagetechniek die zijn oorsprong vindt in China en India.

Bij de voetreflexologie gaan we ervan uit dat het lichaam zich weerspiegelt in de voeten. De reflexzones op de voet komen overeen met lichamelijke weefsels en organen. Door massage van deze reflexzones wordt de doorbloeding, lymfe- en energiedoorstroming gestimuleerd en het immuunsysteem versterkt. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt geprikkeld, spanningen en blokkades worden weggenomen en de balans in het lichaam wordt hersteld. Door het vrijkomen van endorfine wordt eventuele pijn verlicht en worden emotionele stemmingen verbeterd.

 Voetreflexologie heeft zowel lichamelijk als geestelijk een sterk ontspannend effect. Een voetreflexmassage kan uitermate effectief zijn bij stress klachten, maar ook zonder klachten geeft een massage een gevoel van weldaad en ontspanning. Velen gebruiken de voetreflexmassage dan ook preventief, om gezondheidsklachten te voorkomen of ter ondersteuning bij chronische ziekte. Voetreflexologie vormt echter geen vervanging voor de reguliere gezondheidszorg!

Kijk voor meer informatie op http://qinergiek.nl