Body & Mind is een combinatie van Yoga, Tai Chi en Pilates. Dit is een les die een krachtig en dynamisch karakter heeft. We maken gebruik van oefeningen waarbij bewegingen centraal staan zoals de natuur die bedoeld heeft. Het complete lichaam wordt erbij betrokken. Hierdoor voel je je na een aantal weken fitter, energieker en kalmer.

In de Body & Mind les komen fysieke kracht, mentale kracht, souplesse, conditie en balans allemaal aan bod. Dit leidt ertoe dat alle systemen in het lichaam worden verbeterd. Body & Mind kan helpen om het hormonale stelsel te verbeteren, de bloedsomloop te stimuleren, het hart krachtiger te maken en het zenuwstelsel door de juiste ademhalingstechnieken meer tot rust te brengen. Bovendien helpt Yoga de spijsvertering en geeft het een stimulans aan het afvoersysteem.

Uiteraard wordt de les afgesloten met een heerlijke ontspanning, om zo je innerlijke rust te vinden. Het is dus raadzaam om iets warms mee te nemen (vestje en sokken). Een échte workout voor lichaam en geest

Pilates is een bewegingsmethode die ontworpen is om het lichaam in evenwicht te brengen. Het is serie van specifieke oefeningen die uitgevoerd worden op een oefenmat. Bij deze oefeningen draait het om beheersing en controle en het opbouwen van spierkracht. Door de uitdagende oefeningen verbeter je de longcapaciteit en bloedcirculatie. Daarnaast verbeter je je spierkracht en flexibiliteit, wordt je wervelkolom soepeler en je bekken stabieler. Ook wordt je coördinatie verbeterd, worden je botten steviger en gewrichten soepeler. Kortom een workout die je lichaam in balans brengt, de belangrijkste spieren in je lichaam versterkt en daarnaast ook nog je uithoudingsvermogen verbeterd.

STRETCH & RELAXATION

Bij deze ontspanningsles maken we vooral gebruik van invloeden uit Kundaliniyoga.

Kundaliniyoga is, net als andere vormen van yoga, bedoeld om eenwording te creëren tussen ademhaling en beweging, lichaam en geest, je individuele zelf en het universum.

Kundaliniyoga brengt je energieniveau op een hoger peil waardoor je uiteindelijk wakkerder en bewuster wordt. Na een Kundalinisessie voel je je helemaal fit, gereed en in staat om de uitdagingen van alle dag met hernieuwde energie het hoofd te bieden.

Kundaliniyoga is een volledige workout voor lichaam en geest waarbij de energiestroom weer loskomt via zeven krachtcentra in het lichaam; de chakra’s. Door deze centra te openen en in balans te brengen, stellen we onszelf in staat om ons te verbinden met een grotere energiebron. Kundalini doet dit onder andere door een combinatie van oefeningen en ademhalingstechnieken die de geest kalmeren en zo de spanning en stress verminderen. De meeste houdingen zijn tamelijk eenvoudig, maar de uitdaging zit hem in de langdurige herhaling ervan. Met doorzettingsvermogen zul je nieuwe bronnen van energie aanboren waarvan je nooit gedacht had dat je daar over beschikte.

Zou je meer ontspannen willen zijn, beter opgewassen tegen de stress van alledag? Zou je je jonger, krachtiger en vitaler willen voelen?

In deze les van ruim een uur gaan wij jullie laten ervaren wat Kundaliniyoga voor lijf en geest kan doen.

Deze les is niet opgenomen in het reguliere rooster, maar bieden wij één keer per maand aan. De data zijn:

11-2-2017
25-3-2017
22-4-2017