BORN TO MOVE is ontwikkeld om kinderen van 2 tot en met 16 jaar aan te zetten tot bewegen en hen op een inspirerende manier kennis te laten maken met disciplines als dan, martial arts, plyometrie, core training en yoga. Sinds 1980 is het aantal kinderen met obesitas verdrievoudigd en is diabetes onder kinderen een epidemie aan het worden. Divino Sports vindt het zeer belangrijk om de volgende generaties in beweging te krijgen en dat kan nu met de programma’s van BORN TO MOVE.

Waarom BORN TO MOVE?
Uit onderzoek is gebleken dat steeds meer kinderen te weinig bewegen. Slechts één op de drie kinderen blijkt dagelijks fysiek actief te zijn. Les Mills International heeft grootschalig onderzoek gedaan naar de levensstijl en levensbehoefte van kinderen. BORN TO MOVE zet kinderen aan tot bewegen, waarbij plezier maken, vitaal zijn en zelfverzekerd worden een belangrijke rol spelen. BORN TO MOVE geeft het zelfvertrouwen van het kind een boost en ontwikkelt vaardigheden middels rollenspellen, verhalen, spelletjes, teambuilding, probleemoplossend denken en de magie van muziek.

BORN TO MOVE leeftijdscategorieën
Je kind kan op elke leeftijd (2 t/m 16 jaar) meedoen met BORN TO MOVE en met elke leeftijdscategorie meegroeien, vaardigheden aanleren, het zelfvertrouwen vergroten en plezier maken met andere kinderen. BORN TO MOVE is verdeeld in vijf leeftijdscategorieen, waarbij alle bewegingen, de muziek en de choreografie speciaal op de specifieke leeftijdscategorie zijn afgestemd.

 5 t/m 7 jaar oud – “Een wereld vol fantasie, speelse moves, muziek en spelletjes”
Een leuke en fascinerende les in een fantasierijke wereld waarin ze ontdekken hoe hun lichaam beweegt. Dit programma introduceert fundamentele bewegingsvaardigheden. In deze leeftijdscategorie reageren ze het beste op verhalen, daarom zijn de songteksten verhalend geschreven. Zo leren ze te luisteren naar en te bewegen op muziek. Terwijl de kinderen bewegen, ontwikkelen ze hun balans, coördinatie en controle, lichaamsbewustzijn en concentratie vaardigheden.

8 t/m 12 jaar oud –  “De ultieme mix van muziek, spelletjes en actie”
De kinderen leren de basis aan beweegvaardigheden, zoals kracht, behendigheid, snelheid en coördinatie gegeven op een brede selectie van hippe muziek, zodat alle kinderen in deze diverse leeftijdsgroep de muziek leuk vinden. Centraal staat ook het verbeteren van de conditie. De instructeur creëert een ervaring die uniek is voor de kinderen die meedoen en is een duidelijk rolmodel in techniek, maar ook een leuke en inspirerende leider.

 BORN TO MOVE: dé nieuwe serie beweegprogramma’s voor kinderen.

Waar ben jij goed in? Kun jij heel hard roepen of erg hoog springen? Of ben je heel lenig? Misschien ben je wel veel sterker dan de rest! Of kun jij juist super goed dansen? Als cheerleader kun je zo’n talent goed gebruiken! Cheerleaden is een coole teamsport voor jongens én meiden. Stoer en snel, sterk en spannend. De cheerleaders klimmen op elkaar en bouwen zo een toren van mensen. Ze dansen met pompons en geven een prachtige show.

Klinkt moeilijk? Iedereen kan het leren! Jij dus ook!

Wat doen wij?

Wij hebben verschillende teams in diverse disciplines en leeftijden (vanaf 6 jaar):
- Cheerdance is een combinatie van dans, met wat atletische sprongen en stunts. 
- Cheerleading is een combinatie van stunts, piramides, atletische sprongen, yells en wat dans.

Lijkt je dit ook onwijs gaaf, of weet je iemand die dit super tof zou vinden? Neem dan snel contact met ons op!